Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوران دانشجویی بخشی از سوابق کاری دانشجویان می‌شود، اگر دانشجویان با مراجعه به سایت تأمین اجتماعی و پرداخت حداقل 12 درصد یا حداکثر 18 درصد حق بیمه متقاضی این خدمت باشند.

روزنامه ایران : دوران دانشجویی بخشی از سوابق کاری دانشجویان می‌شود، اگر دانشجویان با مراجعه به سایت تأمین اجتماعی و پرداخت حداقل 12 درصد  یا حداکثر 18 درصد حق بیمه متقاضی این خدمت باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید منابع بخش دولتی و تأمین اجتماعی برای تسریع در ارائه این خدمت، تأمین شده است. اخیرا، سازمان تأمین اجتماعی کشور در تفاهمنامه‌ای با سازمان دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تمهیداتی را در نظر گرفته تا دانشجویان استفاده حداکثری از این بیمه‌نامه داشته باشند.

بر اساس آمار حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در سراسر کشور هستند که این جمعیت در زمان تحصیل در دانشگاه که از 2 تا ۱۲ سال می‌تواند ادامه داشته باشد؛ عمدتاً فاقد پوشش بیمه‌ای هستند. مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی در گفت‌وگو با «ایران» به تشریح جزئیات بیمه دانشجویان پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

هدف از اجرای طرح بیمه تأمین اجتماعی برای دانشجویان چیست؟
بیمه تأمین اجتماعی یکی از ارکان اصلی زندگی اجتماعی امروز در سراسر دنیا محسوب می‌شود و اهمیت آن برای اقشار گوناگون جامعه واضح و روشن است. در واقع پی‌ریزی و توسعه این مهم، مطالبه عموم مردم و مسئولیت کارگزاران کشورهاست.اهمیت تأمین اجتماعی از کارکرد اجتماعی و اقتصادی نشأت می‌گیرد، زیرا تأمین اجتماعی سبب افزایش امید به زندگی، بهبود وضعیت و کیفیت زندگی افراد، ارتقای سطح فرهنگی و بهداشتی، کاهش فقر و متعادل کردن توزیع درآمد، کاهش ریسک و نااطمینانی از آینده می‌شود.خوشبختانه در قوانین و احکام بالادستی جمهوری اسلامی ایران، اهمیت تأمین اجتماعی مورد تأکید قرار گرفته است. مطابق اصل 29 قانون اساسی «برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، ازکارافتادگی، بی‌سرپرستی، درراه‌ماندگی، حوادث و سوانح و نیاز به خدمات بهداشتی درمانی و مراقبت‌های پزشکی به‌صورت بیمه و غیره، حقی است همگانی. دولت مکلف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت‌های مالی فوق را برای یک‌یک افراد کشور تأمین کند.»همچنین تبصره 1 ماده 1 قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی مقرر می‌دارد؛ «برخورداری از تأمین اجتماعی به نحوی که در این قانون می‌آید حق همه افراد کشور و تأمین آن، تکلیف دولت محسوب می‌شود.»از طرفی به‌موجب ماده 1 قانون تأمین اجتماعی اجرا و تعمیم و گسترش انواع بیمه‌های اجتماعی مأموریت بنیادی سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفته است.سازمان تأمین اجتماعی در راستای مأموریت و وظیفه ذاتی خود به‌منظور توسعه و گسترش پوشش بیمه‌های همگانی، انـواع مختلفی از طـرح‌ها و پوشش‌هـای بیمه‌ای را برای آحاد جامعه متناسب با شغل، گروه اجتماعی و توان اقتصادی آنان، در چهارچوب قوانین و مقررات، طراحی و عملیاتی کرده است تا همه افراد جامعه بتوانند با بیمه‌پردازی در زمان نیاز از حمایت‌های تأمین اجتماعی بهره‌مند شوند. یکی از طرح‌های توسعه پوشش بیمه‌ای، بیمه تأمین اجتماعی دانشجویان در دوران اشتغال به تحصیل است.


    اجرای این طرح چه مزایایی دارد؟
دانشجویان طی مدت تحصیل خود عموماً فاقد حمایت‏‌های بیمه‏‌ای هستند، لذا قرار گرفتن آنان در زمره بیمه‏‌شدگان اصلی سازمان تأمین اجتماعی و برخورداری از حمایت‏‌های بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و درمان برای دانشجو و افراد تحت تکفل آنان در ایام تحصیل، می‌‏تواند ضمن ایجاد اطمینان خاطر و امید به آینده، بهره‌‏وری و کارآمدی بیشتر در تحصیل و انجام وظایف شغلی و اجتماعی را برای آنان موجب شود. در قالب این طرح، دانشجویان شاغل به تحصیل بین 18 سال تا 50 سال تمام می‌توانند در ایام اشتغال به تحصیل با انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه مربوطه از حمایت‌های بازنشستگی، از کارافتادگی، فوت و درمان حسب مورد بهره‌مند شوند.


    دانشجویان چطور می‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند؟
دانشجویان می‌توانند با ورود به سامانه خدمات الکترونیکی سازمان به آدرس es.tamin.ir تمام مراحل ثبت‌نام، اختصاص شماره بیمه، انتخاب نوع پوشش بیمه‌ای و انعقاد قرارداد، پرداخت حق بیمه و... را به‌صورت غیرحضوری و برخط انجام دهند.


    نرخ حق بیمه و حمایت‌ها در این بیمه به چه صورت است؟
بر اساس قانون اصلاح بند «ب» و تبصره 3 ماده 4 قانون تأمین اجتماعی و با توجه به مفاد ماده 4 آیین‏‌نامه اجرایی مربوطه، مصوب 29‏‏‏/07‏‏‏/66 هیأت ‏وزیران، نرخ پرداخت حق‏ بیمه دانشجویان شامل موارد زیر است:الف: بیمه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی با نرخ 14 درصد (12 درصد سهم بیمه‌شده + 2 سهم دولت)ب: بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی با نرخ 16 درصد (14 درصد سهم بیمه‌شده + 2 درصد سهم دولت)ج: بیمه بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت با نرخ 20 درصد (18 درصد سهم بیمه‌شده + 2 درصد سهم دولت)همچنین چنانچه دانشجویان تحت تکفل پدر یا مادر بیمه‌‏پرداز خود هستند، بدون پرداخت حق‏ سرانه درمان از خدمات درمانی سازمان نیز بهره‏‌مند می‌شوند. همچنین متقاضیان در صورت تمایل می‌توانند با پرداخت حق سرانه درمان خود و افراد تحت تکفل از خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی در مراکز درمانی ملکی و طرف قرارداد در سراسر کشور استفاده کنند.


    درباره دانشجویانی که مستمری بازماندگان دریافت می‌کنند آیا با پرداخت این حق بیمه، مستمری آنها قطع می‌شود؟
خیر! دانشجویانی که مستمری بازماندگان دریافت می‌کنند و همزمان نسبت به انعقاد قرارداد بیمه دانشجویی و پرداخت حق بیمه اقدام می‌کنند مستمری دریافتی آنان تداوم یافته و به علت بیمه دانشجویی قطع نخواهد شد.


    اخیراً تفاهمنامه‌ای با سازمان امور دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای توسعه بیمه دانشجویان داشتید، بر این اساس چه اتفاق جدیدی قرار است رخ دهد؟
این تفاهمنامه به‌منظور توسعه و گسترش پوشش بیمه‌ای جامعه دانشجویان با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منعقد شده و بر اساس مفاد تفاهمنامه همکاری دوجانبه‌ای در زمینه تولید محتوای آموزشی و اطلاع‌رسانی شرایط و حمایت‌های بیمه‌ای به دانشجویان، ایجاد لینک سیستم بیمه دانشجویان در سایت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ایجاد میز خدمت تأمین اجتماعی در محیط‌های دانشگاهی و دانشجویی، برگزاری برنامه‌ها و نشست‌های ویژه بیمه دانشجویان همکاری انجام خواهد شد. امیدوارم این طرح بتواند یکی از مهم‌ترین مطالبات جامعه دانشجویی کشور مبنی بر بیمه‌پردازی همزمان با اشتغال به تحصیل در دانشگاه و مؤسسات آموزشی را برآورده سازد.


    با توجه به اینکه صدور بخشنامه در این زمینه به سال 97 بازمی‌گردد اما با استقبال کم دانشجویان روبه‌رو بوده، علت این استقبال کم چه بوده؟
عمدتاً به دلیل عدم اطلاع‌رسانی، کمتر مورد اقبال دانشجویان قرار گرفته و بر اساس تفاهمنامه جدید و با تولید محتوای آموزشی و اطلاع‌رسانی درباره شرایط و حمایت‌ها، ایجاد میز خدمت و لینک سیستم بیمه دانشجویان در سایت دانشگاه‌ها و دیگر مواردی که اشاره شد انتظار می‌رود دانشجویان بیشتری از این امکان بهره ببرند.

انتهای پیام/

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان تأمین اجتماعی تأمین اجتماعی تحقیقات و فناوری تأمین اجتماعی بیمه دانشجویان پوشش بیمه ای وزارت علوم حمایت ها پرداخت حق درصد سهم حق بیمه بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۷۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟

در زمانی که حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه‌شده حوادثی اتفاق می‌افتد، همچون اوقاتی که بیمه‌شده در کارگاه یا مؤسسات وابسته یا ساختمان‌ها و محوطه آن مشغول به کار باشد، اوقاتی که به صورت مأمور در خارج از کارگاه انجام وظیفه می‌کند، در اوقات عادی رفت و برگشت بیمه‌شده بین منزل و کارگاه، در اوقات مراجعه به درمانگاه یا بیمارستان بابت معالجات درمانی و توانبخشی و در حین اقدام برای نجات سایر بیمه‌شدگان و مساعدت به آنان، حوادث ناشی از کار گفته می‌شود؛ بنابراین حادثه ناشی از کار به طور کلی با دو ویژگی مشخص می‌شود؛ اینکه در حین انجام وظیفه رخ داده باشد و به سبب انجام وظیفه رخ داده باشد.

 کارفرمایان در زمان وقوع حوادث ناشی از کار چه باید کنند؟

 کارفرمایان باید اقدامات اولیه را برای جلوگیری از تشدید عوارض حادثه انجام دهند (هزینه احتمالی این اقدامات را سازمان تأمین اجتماعی می‌پردازد) و گزارش حادثه را حداکثر ظرف سه روز اداری به اطلاع شعبه تأمین اجتماعی برسانند.

 اما اگر ثابت شود که حادثه به دلیل عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و یا عدم رعایت احتیاط از طرف کارفرما (یا نمایندگان کارفرما) بوده، سازمان تأمین اجتماعی تعهدات خود را در قبال بیمه‌شده انجام می‌دهد، اما هزینه‌های مربوط را از کارفرما مطالبه خواهد کرد.

در ماده ۶۶ قانون تامین اجتماعی نیز آمده است که «در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیما ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده سازمان تأمین خدمات درمانی و سازمان، هزینه‌های مربوط به معالجه و غرامات و مستمری‌ها و... را پرداخته و طبق ماده ۵۰ این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد کرد.»

طبق تبصره یک قانون نیز مقصر می‌تواند با پرداخت معادل ۱۰ سال مستمری موضوع این ماده به سازمان از این بابت بری‌الذمه شود و براساس تبصره ۲ هرگاه بیمه‌شده مشمول مقررات مربوط به بیمه شخص ثالث باشد در صورت وقوع حادثه سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی و یاشخصا کمک‌های مقرر در این قانون را نسبت به بیمه شده انجام خواهند داد و شرکت‌های بیمه موظفند خسارات وارده به سازمان‌ها را در حدود تعهدات خود نسبت به شخص ثالث بپردازند.

همچنین براساس ماده ۹۰ این قانون «افراد شاغل در کارگاه‌ها باید قابلیت و استعداد جسمانی متناسب با کار‌های مرجوع را داشته باشند به این منظور کارفرمایان مکلفند قبل از به‌کار گماردن آنها ترتیب معاینه پزشکی آنها را بدهند. در صورتی که پس از استخدام مشمولین قانون معلوم شود که نامبردگان در حین استخدام قابلیت و استعداد کار مرجوع را نداشته و کارفرما در معاینه‌پزشکی آنها تعلل کرده است و بالنتیجه بیمه شده دچار حادثه شده و یا بیماریش شدت یابد سازمان تأمین خدمات درمانی و این سازمان مقررات این‌قانون را درباره بیمه شده اجرا و هزینه‌های مربوط را از کارفرما طبق ماده ۵۰ این قانون مطالبه و وصول خواهند کرد.».

اما براساس ماده ۹۱ «برای تعیین میزان ازکارافتادگی جسمی و روحی بیمه‌شدگان و افراد خانواده آن‌ها کمیسیون‌های بدوی و تجدید نظر پزشکی تشکیل خواهدشد. ترتیب تشکیل و تعیین اعضا و ترتیب رسیدگی و صدور رأی بر اساس جدول میزان ازکارافتادگی طبق آیین‌نامه‌ای خواهد بود که به پیشنهاد این سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی به تصویب شورای عالی می‌رسد.»

در حوادث ناشی از کار، تعهدات سازمان تأمین اجتماعی (مانند برقراری مستمری از کارافتادگی کلی و جزئی، غرامت مقطوع نقص عضو و غرامت مقطوع فوت)، مشروط به داشتن سابقه حق‌بیمه نیست و بدون توجه به سوابق بیمه‌ای بیمه‌شده، مزایای قانونی ارائه می‌شود.

اما برای دریافت آن مشمولان باید مدارک را تکمیل و فرم گزارش اعلام حادثه و سایر مستندات مرتبط از جمله گزارش بازرس کار، مدارک درمانی مرتبط، گزارش مقامات انتظامی، نظریه پزشکی قانونی، رأی مراجع قضائی و ... را ارائه کنند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • پرداختی بیمه ها به داروخانه ها شفاف سازی شود
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟